Відбулося засідання наукового гуртка кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС під керівництвом старшої викладачки кафедри Тетяни Кальченко та викладачки цієї ж кафедри Наталії Олендри.

Тетяна Кальченко обговорила з курсантами тему «British English vs American English» («Різниця між Американським і Британським англійським» та розповіла про те, коли існував один-єдиний варіант англійської – британський, та як ця мова була принесена британцями в нові землі – Америку, Австралію, Нову Зеландію, Індію, Азію та Африку, а також як у кожному із цих місць англійська мова розвивалася, збагачувалася та еволюціонувала. Староста наукового гуртка курсант 2 курсу факультету № 4 Костянтин Ротань підготував презентацію за темою та розглянув відмінності у правописі, граматиці, фонетиці, лексиці та пунктуації.

Наталія Олендра запропонувала тему «Наука і війна: чи може наука сприяти перемозі?». Гуртківці переглянули відео «The role of science in wars», висловили свої думки про роль науки у військовій справі та під час війни, проаналізували ситуацію, результати наукових досліджень і винаходів за останні роки, а також провели дискусію стосовно того, як вони можуть змінити хід війни.

ВЗГ ХНУВС