Фундація польської науки (FNP) оголосила другий конкурс польсько-українських дослідницьких проєктів у галузі соціальних та гуманітарних наук.

Пари вчених з Польщі та України можуть подавати свої заявки до кінця вересня.
До 30 вересня приймаються пропозиції у відкритому конкурсі в рамках ініціативи FNP «ДЛЯ УКРАЇНИ – програми підтримки вчених з України, які співпрацюють з вченими з Польщі».

Програма адресована вченим із ступенем не нижче доктора філософії (а також з усіма прирівняними до нього науковим ступенями), які, незалежно від національності, у день військової агресії проти України (тобто 24 лютого 2022 року) працювали в установах, що проводять наукові дослідження в Україні, у тому числі на тимчасово окупованих територіях, та вчених, які працюють в установах, які проводять дослідження в Польщі.

Це вже другий цьогорічний конкурс польсько-українських дослідницьких проєктів у галузі соціальних та гуманітарних наук, організований FNP. Представники Національного фонду досліджень України також були залучені до його організації, зокрема, члени Наукової ради НФДУ продовжують надавати консультації щодо відбору кращих проєктів.

Розмір дофінансування кожного з проєктів-переможців тривалістю 12 місяців становить 268 800 злотих. Бюджет включає в себе як винагороди для заявників, так і їх витрати на дослідження. Подати заявку можуть пари вчених – в якій одна людина є з України, а друга працює в Польщі. Від їхнього спільного імені заявку англійською мовою подає особа працевлаштована в Польщі, разом з польською дослідницькою установою (приймаючий підрозділ). Планується дофінансування 3 наукових проєктів, заявлених у поточному конкурсі. Лауреатів програми обиратиме міжнародна група експертів, призначена FNP.

Інформація щодо правил подачі заявок за посиланням https://www.fnp.org.pl/en/oferta/for-ukraine/

Джерело: https://www.facebook.com/102557137922560/posts/pfbid0n1mwhfeiDE113tzkn4oWSisvfvDK3Wr7m6fdKgxoEJd1x8V6rEYp2VcmnHcrSLk3l/?d=n