Програма USAID «Справедливість для всіх» (далі – Програма) підтримує зусилля Міністерства освіти і науки України з розвитку юридичної освіти та сприяє налагодженню співпраці між українськими та іноземними правничими школами для обміну передовим досвідом. З цією метою у співпраці із Інститутом правничого письма (Legal Writing Institute) Програма підтримає проведення серії міжнародних онлайн воркшопів “Global Legal Skills Virtual Workshop Series” 30 червня, 28 липня та 26 серпня ц.р. з 18:30 до 20:30 за Києвом. 
 
Кожен захід проходитиме англійською мовою і включатиме 60-хв. пленарну сесію та 60 хв. роботи в групах, що працюватимуть в Zoom кімнатах, присвячених окремим аспектам розвитку юридичної освіти.
 
Ця серія заходів покликана сприяти встановленню професійних контактів між представниками українських правничих шкіл та представниками правничих шкіл США й інших країн, які належать до Global Legal Skills спільноти, а також фасилітувати налагодження міжнародної співпраці задля розвитку юридичної освіти в Україні. 
 
Очікується, що за результатами проведених обговорень представники українських та іноземних правничих шкіл знайдуть точки дотику та перейдуть до узгодження та впровадження спільних проєктів.
 
Під час першого заходу 30 червня, 18:30 – 20:30, представники адміністрації, професорсько-викладацького складу та студентства правничих шкіл під час пленарної сесії поінформують іноземних учасників про стан юридичної освіти в Україні, поточні виклики та потреби вітчизняних правничих шкіл, задоволенню яких могли б посприяти іноземні учасники обговорення.
 
У зв’язку із технічною неможливістю забезпечити синхронний переклад під час роботи в малих групах, просимо керівників правничих шкіл делегувати для участі у серії заходів англомовних представників, які зможуть брати активну участь в обговореннях англійською мовою, встановленні контактів, налагодженні міжнародної взаємодії та подальшій реалізації напрацьованих проєктів у тісній співпраці з іноземними колегами.
 
Реєстрація на перший захід в рамках “Global Legal Skills Virtual Workshop Series”, що відбудеться 30 червня з 18:30 до 20:30, здійснюється англійською мовою за цим покликанням:
https://us02web.zoom.us/j/87381925884?pwd=dlRvczJTMGQzdGQ1dk0vSW5XWDVtdz09
 
Після реєстрації кожен зареєстрований учасник автоматично отримає лінк доступу до заходу. Детальна програма заходу буде надана зареєстрованим учасникам.
 
Джерело: