Європейський Союз та цифрова трансформація України: досягнення EU4DigitalUA.

Програма EU4DigitalUA підбиває підсумки своєї діяльності з підтримки інтероперабельності та інфраструктури для цифрового урядування, електронних послуг та кібербезпеки.

«Україна створила унікально ефективну систему електронного урядування, і дієво використовує цифрові інструменти, щоб долати виклики війни. EU4DigitalUA показав, як спільні зусилля Європейського Союзу та України можуть призвести до реальних змін і підвищити якість життя людей», — пані Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова.

За 4 роки впровадження проєкту команда Академії електронного управління у тісній співпраці з Міністерство цифрової трансформації України:

Розробили 54 зручні та ефективні електронні послуги, серед них освітні документи в Дії, подача заяви на шлюб онлайн, е-Підприємець тощо.

Модернізували 10 державних реєстрів і масштабовали систему "Трембіта", що вже забезпечила понад 5 млрд безпечних обмінів даними між державними інформаційними системами.

Впровадили електронний підпис, що ввійшов до Довірчого списку Європейського Союзу, і Україна стала першою країною — не членом ЄС, яка потрапила до цього переліку.

Підтримали безпеку ключової цифрової інфраструктури на початку повномасштабного вторгнення і покращили реакцію на масштабні кібератаки Росії.

Докладніше: https://europa.eu/!8RPBDq

Джерело: https://www.facebook.com/EUDelegationUkraine