Проєкт «Соняшники» (Project Sunflowers) запрошує на вебінар на тему «Переслідування воєнних злочинів: уроки колишньої Югославії для України»

Коли: понеділок, 22 квітня, 19:00 за Києвом.

Де: онлайн (Zoom).

Мова вебінару: англійська із синхронним перекладом українською.

Посилання для реєстрації: https://us06web.zoom.us/j/81066780577.

Тему представить д-р Іва Вукушич, історикиня й дослідниця геноциду, доцентка кафедри міжнародної історії Утрехтського університету, а також запрошена наукова співробітниця кафедри воєнних досліджень Королівського коледжу Лондона.

Другим спікером буде д-р Анна Адамська-Галлант, докторка філософії, колишня міжнародна суддя в Косово, керівниця судового компоненту Проєкту ЄС «Право-Justice» в Україні.

Вебінар зосереджується на викликах і можливостях судового переслідування воєнних злочинів, а також на багатьох труднощах, які стоять перед Україною у спробі забезпечити певне правосуддя для тих, хто вижив. Доктор Вукушич багато років працювала над питаннями відповідальності в колишній Югославії та Гаазі й використає цей досвід для того, щоб поділитися думками про шляхи подальшого розвитку для України. Основна увага буде приділена кримінальній відповідальності за міжнародні злочини в МКС та в рамках національної судової системи, а також зусиллям, спрямованим на переслідування злочину агресії.

Модератором зустрічі буде д-р Андрій Косило, ад’юнкт-професор Інституту соціальної профілактики та ресоціалізації Варшавського університету, кафедра кримінології та кримінальної політики, член правління Фундації «Соняшники».

Вебінар є спільним заходом Проєкту «Соняшники» та Проєкту ЄС «Право-Justice».

Джерело: https://uba.ua/ukr/