У сучасному світі наше життя обертається навколо цифрових технологій. Від онлайн-банкінгу до віддаленої роботи, соціальних мереж і медичних записів — ми довіряємо величезну кількість особистої та конфіденційної інформації цифровій сфері.

Інтернет — наче гігантський ігровий майданчик. Це весело і прикольно, та іноді може приховувати небезпеки

Посібник від Агентства Європейського Союзу з кібербезпеки допоможе легко визначати цифрові небезпеки й залишатися в безпеці в інтернеті:

Загальні поради щодо кібербезпеки:

Стережіться підозрілих повідомлень.

Не переходьте за посиланням і не завантажуйте файли із підозрілих повідомлень. Це може призвести до встановлення зловмисного програмного забезпечення на вашому пристрої або викрадення особистої інформації.

Повідомляйте про підозрілі повідомлення.

Використовуйте надійні паролі та регулярно їх змінюйте.

Увімкніть двофакторну автентифікацію. Це додатково захистить ваш обліковий запис, вимагаючи додаткового підтвердження, наприклад коду із вашого телефону, для входу.

Вчасно оновлюйте програмне забезпечення, зокрема операційну систему, веб-браузер та інші програми. Оновлення часто включають безпекові покращення, що усувають вразливості, якими можуть скористатися хакери.

Слідкуйте за інформацією, яку публікуєте в інтернеті. Не поширюйте особистої інформації з незнайомцями, наприклад номеру банківського рахунку чи соціального страхування.

Стережіться фішингу. Фішинг – це електронні листи або повідомлення, які вводять в оману і змушують перейти за посиланням чи завантажити файл, що містить зловмисне програмне забезпечення.

Захистіть свої паролі. Ніколи нікому не кажіть своїх паролів та кодів, не повідомляйте їх електронною поштою, телефонним дзвінком, текстовими повідомленнями чи соціальними мережами. Рекомендується використовувати надійні паролі та регулярно їх змінювати.

Детальніше: https://euprostir.org.ua/practices/1215272

Поради від Європейської агенції з кібербезпеки перекладено EU NEIGHBOURS east.


Джерело: https://www.facebook.com/EuProstir