Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Креативність та інноваційне мислення», яке провів завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Костянтин Бугайчук.

У зустрічі взяли участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

Костянтин Бугайчук ознайомив здобувачів освіти із типами мислення, використання логіки, фантазії, шаблонів, латерального мислення, яке лежить в основі креативності. Свій виступ працівник університету побудував у форматі інтерактивного тренінгу, заснованого на постійній дискусії зі здобувачами освіти, а також виконанні ними індивідуальних і групових вправ, спрямованих на розвиток креативності. Спікер детально розібрав та опрацював зі здобувачами освіти використання у креативній діяльності методу «Навіщо? Чому?», методу «Навпаки», методики «SCAMPER», теорії розв'язання винахідницьких задач, методу фокальних об'єктів тощо.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що такі тренінги є унікальними, адже здобувачі освіти мають можливість креативно й під новим кутом усвідомити сутність та значення усталених для них явищ і процесів, запропонувати інноваційні ідеї та рішення щодо вдосконалення вищої освіти, діяльності правоохоронних органів, економічної, соціальної та культурної сфер держави.

Курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти з усіх локацій університету брали активну участь у дискусії, вирішенні креативних вправ та генеруванні ідей.

ВЗГ ХНУВС