У курсантів четвертих курсів факультетів №№ 1, 2, 4, які здобувають вищу освіту за освітньо-професійною програмою «Право» (поліцейські) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, відбувся захист матеріалів стажування.

Захист проходив із застосуванням елементів поліцейського квесту, в результаті якого здобувачі вищої освіти змогли продемонструвати сформовані під час стажування навички. Захід відбувався на навчальних локаціях, зокрема «навчальний Єдиний реєстр досудових розслідувань», «мобільний блокпост», «приміщення з ознаками катування людей», «місце масового розстрілу цивільних осіб» тощо. Результати проходження стажування оцінювались комісіями з урахуванням захисту матеріалів, сформованих у межах макетів кримінальних проваджень.

До складу комісій увійшли науково-педагогічні працівники кафедри кримінального права і кримінології, кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства, кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 та висококваліфіковані представники територіальних підрозділів Національної поліції, а саме: на факультетах №№ 1, 4 – керівники слідчого відділу Кам’янець-Подільського РУП ГУНП у Хмельницькій області, на факультеті № 2 – начальники слідчого управління та відділу дізнання ГУНП у Вінницькій області.

ВЗГ ХНУВС