Викладачі кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь онлайн у круглому столі, присвяченому Міжнародному дню прав людини, що відзначається 10 грудня. Тема наукового заходу - «25 років імплементації Європейської конвенції з прав людини: досягнення та майбутні виклики (судовий вимір)». Круглий стіл був організований Національною школою суддів України та офісу Ради Європи в Україні.

Спікерами виступили чинний Голова Верховного Суду України Всеволод Князєв, суддя Європейського суду з прав людини від України Микола Гнатовський, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та інші фахівці у сфері міжнародного публічного права, конституційного права, права Європейського Союзу, захисту прав і свобод людини, представники правозахисних громадських організацій, профільних закладів вищої освіти тощо.

Під час круглого столу обговорювалися актуальні питання імплементації Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод 1950 року, особливостей практики Європейського суду з прав людини, його компетенцію та юрисдикцію, стан виконання рішень Суду, зокрема Україною, та проблема здійснення ефективного контролю за якісним і своєчасним виконанням рішень цього ключового компоненту європейського правозахисного механізму.

ВЗГ ХНУВС