У межах дистанційного освітнього процесу у Сумській філії ХНУВС відбулося бінарне заняття для здобувачів-правників за участі головної фахівчині зі зв’язків із громадськістю та пресою відділу комунікацій та правопросвітництва регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області  Яною Кравець та завідувачки кафедри гуманітарних дисциплін Валентини Василенко. Обговорювалися питання правового оформлення статусу тимчасового захисту та статусу біженця.

Спікери наголосили, що в умовах воєнного стану багато викликів постає перед державною і громадянами. Чимало вимушено переміщених осіб потребують допомоги фахівців різних галузей, адже залишивши свої домівки тимчасово або назавжди, громадяни зіштовхуються з безліччю питань, у тому числі й правовими.

Фахівчиня відділу комунікацій та правопросвітництва пояснила сутність, обмеження та переваги статусу біженця та статусу тимчасового прихистку. У форматі «питання – відповідь» студенти отримали відповіді на всі свої запитання.

Сумська філія ХНУВС