Після повномасштабного військового вторгнення рф в Україну постала необхідність припинення будь-якої наукової (науково-технічної) співпраці з представниками, організаціями, установами, підприємствами держави-агресора – російської федерації та республіки білорусь, за підтримки якої рф здійснює агресію проти України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2022 року № 355 було денонсовано Угоду в галузі освіти і науки з російською федерацією, а постановою Кабінету Міністрів України від 09 квітня 2022 року № 417 денонсовано Договір між Урядом України та урядом республіки білорусь про співробітництво в галузі науки і технологій. Законом України від 19 червня 2022 року № 2299-ІХ припинено дію Угоди між Урядом України та урядом російської федерації про науково-технічне співробітництво. 

У зв’язку з цим та з метою запобігання впливу російської державної політики на дослідження та наукові висновки, а також захисту та безпеки своїх даних слід уникати використання матеріалів російських та білоруських авторів, а також посилань на російськомовні джерела.

Детально з інформацією про обмеження, що рекомендовані до застосування Конкурсною комісією та Науковою радою МОН, у разі невиконання норм зазначених нормативних актів, можна ознайомитися за посиланням: https://osvita.ua/legislation/Vishya_osvita/91375/.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ БУКЛЕТ