Для науково-педагогічних працівників, а також здобувачів вищої освіти проведено навчання представниками КМЄС. Його провели старший радник з питань розслідування міжнародних злочинів Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Марк Роорда, старший радник з питань OSINT Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Міхал Вивода.

У заході взяли участь представники кафедр кримінального процесу та організації досудового слідства; кримінального права та кримінології; криміналістики, судової експертології та до медичної підготовки факультету № 1; іноземних мов; конституційного і міжнародного права факультету № 4; тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3, а також слухачі магістратури факультету № 1.

Учасників заходу ознайомили із особливостями використання відкритих джерел інформації (OSINT) під час розслідування воєнних злочинів, а також з питаннями міжнародного гуманітарного права.

Отримані знання сприятимуть підвищенню ефективності викладання практикоорієнтованих дисциплін та факультативних занять, під час розслідування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими на території України.

За результатами заходу учасники отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС