За ініціативи Департаменту науки і освіти ХОВА на базі Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся 2-й (обласний) етап XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Цьогоріч через складні умови воєнного часу здобувачі вищої освіти із 21 університету міста Харкова в дистанційному форматі продемонструвати свої творчі здібності.

За підтримки керівництва університету й кафедри українознавства факультету № 2 було створено всі необхідні технічні й організаційні умови для представниці Харківського поліцейського вишу – курсантки факультету № 3 Поліни Рог. Вона стала переможницею І (університетського) етапу, її науковий керівник – завідувач кафедри українознавства факультету № 2 доктор філологічних наук, професор Ігор Чорний.

Обласний етап конкурсу відкрила голова журі, доцентка кафедри української мови Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди Юлія Лебеденко, яка представила учасникам членів журі, ознайомила з регламентом та алгоритмом проведення конкурсу.

За результатами роботи журі Поліна Рог здобула перемогу та посіла І місце на обласному етапі конкурсу у категорії «курсанти». Вона буде представляти Харківський національний університет внутрішніх справ на Всеукраїнському (фінальному) етапі.

Конкурс, який відбувся у 660 день повномасштабної війни, засвідчив, що творчість Тараса Шевченка в ХХІ столітті спонукає молодь замислитися над сенсом життя та усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був і залишається мудрим пророком, символом української ідентичності.

ВЗГ ХНУВС