Під головуванням ректора генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка пройшло засідання Вченої ради університету. У його роботі взяв участь начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області полковник поліції Юрій Пархоменко, який увійшов до складу Вченої ради.

На початку засідання було розглянуто питання щодо працевлаштування випускників університету та їх адаптації до професійної діяльності на посадах. Голова Вінницької поліції зазначив: «Практичні підрозділи чекають на ваших випускників – добре підготовлених до несення служби та будь-яких викликів сьогодення. Вони повинні мати не лише ґрунтовні теоретичні знання, уміти забезпечувати публічну безпеку та порядок, володіти вогнепальною зброєю, але й добре знати іноземну мову, щоб представляти Україну на міжнародному рівні». Юрій Пархоменко наголосив, що працівники поліції Вінниччини завжди готові надавати практичну допомогу науково-педагогічному складу університету у підготовці висококваліфікованих кадрів для Національної поліції.

Під час роботи Вчена рада розглянула низку нагальних питань життєдіяльності закладу вищої освіти: атестаційні справи щодо присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету, використання квест-технологій в освітньому процесі в умовах воєнного стану. Заслухано результати роботи науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності у 2023/2024 навчальному році в умовах воєнного стану, а також про публікаційну активність працівників ХНУВС у міжнародних наукометричних базах Scopus та Web of Science та наукових фахових виданнях університету. Розглядалися вжиті заходи із покращання показників діяльності університету, що враховуються для формування основних рейтингів закладів вищої освіти в Україні, та багато інших питань з освітньої, наукової та виховної роботи.

Члени Вченої ради затвердили утворення разової спеціалізованої вченої ради для проведення публічного захисту дисертації з метою присудження ступеня доктора філософії, також ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття ступеня доктора філософії. Науковим зібранням внесено зміни до графіків освітнього процесу 2023/2024 навчального року курсантів останнього року навчання факультетів №№ 1-4, Сумської філії університету, ухвалено розширення ліцензійного обсягу за спеціальністю 053 «Психологія» третього освітньо-наукового рівня вищої освіти, затверджено освітньо-професійну програму та навчальний план за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології».

До складу Вченої ради було введено новообрану голову курсантсько-студентського Парламенту курсантку 2 курсу факультету № 4 Катерину Жмуровську, виведено – попереднього голову самоврядування курсанта 4 курсу факультету № 4 Олександра Бабича.

Ректор подякував усім членам Вченої ради за сумлінну працю та зазначив, що колектив університету, попри складні умови сьогодення, успішно виконує завдання, поставлені Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством освіти та науки України, вирішує питання, пов’язані з організацією освітнього процесу, науковою та методичною діяльністю закладу вищої освіти.

ВЗГ ХНУВС