Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Методологія емпіричного правового дослідження», яке провів доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Михайло Завальний. У зустрічі взяли участь представники усіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти як в офлайн, так і онлайн форматі.

У своєму виступі Михайло Завальний, який з перших днів створення Школи наукового лідерства брав активну участь в організації її роботи, розповів здобувачам освіти про перші особисті кроки у науковій діяльності, про важливість вільного вибору теми наукової роботи самими курсантами та студентами вишу на основі власних цінностей та життєвого досвіду, про необхідність ретельного аналізу нормативно-правових джерел, практичної діяльності та теоретичного матеріалу. Михайло Завальний в інтерактивній формі та на конкретних прикладах окреслив роль наукового керівника під час підготовки наукових досліджень, а також необхідність ретельного аналізу інформації з Єдиного державного реєстру судових рішень, використання сайтів та відкритих інформаційних ресурсів Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції при формуванні емпіричної бази дослідження.

Голова Школи Віталій Найда акцентував увагу на типових ситуаціях, що з’являються при підготовці першокурсниками перших наукових робіт, проаналізував базову структуру тез доповідей, надав поради щодо роботи з іноземними джерелами й тими ресурсами, які дозволяють здійснювати їх пошук і аналіз.

Курсанти і студенти активно дискутували, ставили запитання щодо особливостей взаємодії з науковим керівником та проблемних аспектів наукової діяльності.

ВЗГ ХНУВС