Відділом організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності Харківського національного університету внутрішніх справ організовано та проведено семінар на тему «Процес реєстрації авторського права на твір: важливі аспекти та практичні поради».

Спікеркою заходу виступила старша наукова співробітниця відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності Марина Петченко. У заході взяли участь науково-педагогічні працівники й працівниці університету та відокремлених структурних підрозділів.

Під час семінару розкриті наступні питання: понятійний апарат «авторське право», «об’єкт авторського права», «суб’єкт авторського права»; момент набуття авторського права; нормативно-правова база, що регулює авторське право;  види охоронних документів; важливість свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір для автора та університету; алгоритм дій щодо реєстрації авторського права на твір; перелік документів, необхідних для державної реєстрації;  способи подання заявки  та покрокове її заповнення; інші.

Набуті учасниками знання та навички під час семінару будуть використанні під час провадження освітньої діяльності та оформлення охоронних документів інтелектуальної власності.

ВЗГ ХНУВС