Завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1, кандидат юридичних наук, доцент Василь Корнієнко в режимі zoom-конференції провів англійською мовою бінарне лекційне заняття для студентів Мічиганського Університету, що в Сполучених Штатах Америки. Тема виступу: «Роль міжнародної поліції ООН у зонах збройних конфліктів». Посилаючись на власний досвід, отриманий під час участі у міжнародній операції ООН у Республіці Південний Судан, завідувач кафедри розповів про завдання та функції міжнародної поліції ООН у зонах конфлікту, про особливості підтримання публічної безпеки у зонах проживання тимчасово переміщених осіб, взаємодію з місцевою владою та поліцією під час планування сумісних операцій, про практичні засади застосування норм міжнародного гуманітарного права представниками Організації Об’єднаних Націй.

Виступ відбувся в межах освітнього курсу «Теорія гібридних конфліктів в контексті російсько-української війни» Центру дослідження Європи і Євразії Вайзера Мічиганського Університету, авторкою якого є доцент кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1, кандидатка юридичних наук, доцентка Ксенія Юртаєва, яка є запрошеним науковцем в цьому Центрі.

Американські студенти із зацікавленістю слухали лекцію та ставили багато запитань, у тому числі про умови несення служби та умови відбору до миротворчих місій ООН. Василь Корнієнко також розповів про Харківський національний університет внутрішніх справ, про особливості навчання у поліцейському виші та, зокрема підготовки слідчих на факультеті № 1, про особливості роботи слідчих підрозділів Національної поліції України в умовах ведення активних бойових дій. Наприкінці заняття студенти Мічиганського Університету висловили вдячність виступаючому та організатору бінарного заняття.

ВЗГ ХНУВС