Представники Харківського національного університету внутрішніх справ – проректор доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, полковник поліції Олександр Музичук і помічниця ректора, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан взяли участь у першій зустрічі консорціуму міжнародного проєкту «Сталість та спроможність інтернаціоналізації з метою модернізації вищої освіти для дебютантів з країн східного партнерства», що відбулася у м. Терамо (Італійська Республіка).

Інтернаціоналізація та сталий розвиток є місіями закладів вищої освіти в усьому світі, спрямованими на створення високоякісної та взаємопов'язаної академічної системи, що відповідає сучасним глобальним викликам і навчальним потребам нового покоління студентів.

Проєкт SIN-NEC націлений на посилення стійкості та інтернаціоналізації компетенцій закладів вищої освіти за підтримки двох європейських ЗВО та приватної компанії (Університет Терамо, Каринтійський університет прикладних наук в Австрії та SUMO TECHNOLOGIES).

Для досягнення мети проєкту після всебічної самооцінки університети покликані розвивати творчий потенціал викладачів та адміністративного персоналу щодо планування й розвитку стратегій і планів дій у напрямі інтернаціоналізації та сталого розвитку. Проєкт передбачає підвищення кваліфікації викладачів щодо інноваційної педагогіки та цифрових інструментів у віртуальному середовищі.

Основні завдання проєкту: посилення потенціалу ЗВО, який буде використано у сучасних стратегічних планах та діях з інтернаціоналізації та сталого розвитку; підвищення кваліфікації викладачів щодо застосування нових методик викладання, мовної стратегії, управління гетерогенними групами студентів, віртуального обміну та сталого розвитку; модернізація обладнання та програмного забезпечення для підтримки інтернаціоналізації та віртуальної комунікації; академічна мобільність здобувачів освіти. Проєкт буде реалізовано протягом трьох років.

ВЗГ ХНУВС