Курсантка 4 курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ, членкиня наукового гуртка кафедри кримінального права і кримінології та учасниця Школи наукового лідерства Кристина Коваль взяла участь у Міжнародній конференції «Кримінальне правосуддя у вирі часу – майбутні перспективи (тенденції розвитку) у Латвії та світі», що проводилася на базі Державного поліцейського коледжу в м. Рига (Латвійська Республіка).

У своїй науковій доповіді за темою «Problems of Criminal Responsibility for Crimes related to Human Trafficking in the context of Armed Conflict» (науковий керівник – завідувач кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 доктор юридичних наук, професор Юрій Орлов) Кристина Коваль виокремила проблему торгівлі людьми в умовах міжнародного збройного конфлікту на території України, аспекти притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, навела результати аналізу та узагальнені статистичні дані Міністерства соціальної політики України, Офісу Генерального прокурора, Державної судової адміністрації України щодо зареєстрованих злочинів торгівлі людьми, надання статусу особам, які постраждали від торгівлі людьми, а також щодо проваджень, що передані до суду. Вона виклала результати аналізу складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 149 Кримінального кодексу України, й акцентувала увагу на тому, що удосконалення та синхронізація міжнародних та національних правових механізмів правового регулювання кримінальної відповідальності за злочини з ознаками торгівлі людьми в умовах збройного конфлікту – важлива складова утвердження справедливості, забезпечення невідворотності покарання та запобігання цим злочинам.

Під час конференції виступили також доктори юридичних наук поліцейських університетів, академій і коледжів, прокурори та слідчі Латвійської, Литовської, Польської Республік та України. Ректор Державного поліцейського коледжу (Латвійська Республіка) висловив слова вдячності за участь у конференції, презентацію доповідей, за співпрацю з їхнім коледжем, а також побажав скорішої перемоги Україні.

ВЗГ ХНУВС