Провідний фахівець відділу міжнародного співробітництва Харківського національного університету внутрішніх справ Наталя Садова взяла участь у вебінарі на тему «Іноземні кампуси: досвід і передумови функціонування у Польщі та в Україні». Захід організований ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» для керівництва університетів, експертів та осіб, які цікавляться питаннями системи вищої освіти і науки в обох країнах.

Вебінар був проведений польською та українською мовами з синхронним перекладом з метою презентації результатів дослідження, проведеного польськими та українськими експертами щодо правових та організаційних умов і можливості відкриття іноземних закладів вищої освіти або їхніх філій у Польщі та Україні, а також задля обміну актуальною інформацією та досвідом польських і українських ЗВО у наданні освітніх послуг і реалізації інших видів діяльності за кордоном.

Захід відкрив президент Фундації польських ректорів Єжи Вожніцкі. В процесі вебінару були розглянуті такі питання: нормативно-правові підстави та практика щодо правових умов і обмежень для відкриття у Польщі іноземних закладів вищої освіти та їхніх філій, а також щодо права польських ЗВО надавати освітні послуги за межами Польщі; правовий статус, можливості та обмеження для відкриття філій іноземних університетів в Україні та форми діяльності і представництва українських ЗВО за кордоном.

ВЗГ ХНУВС