Завідувачка кафедри педагогіки та психології Олена Федоренко та завідувачка відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення Харківського національного університету внутрішніх справ Наталя Новікова взяли участь у семінарі із психологічної допомоги, який пройшов у м. Єленя Гура, Республіка Польща. Захід був організований Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України для психологів з числа викладацького складу ЗВО МВС України та психологів підрозділів кадрового забезпечення Національної поліції України.

Польські колеги презентували систему надання психологічної та психотерапевтичної допомоги в Автономному спеціалізованому закладі охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ й адміністрації Республіки Польща в м. Єленя Гура.

Метою семінарів став обмін досвідом та вивчення нових практик щодо надання психологічної допомоги й роботи з травмами, а також підвищення професійних знань психологів з України та Польщі.

Захід відбувся в межах проєктної діяльності КМЄС, спрямованої на підтримку правоохоронних органів України під час війни, за сприянням Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща.

ВЗГ ХНУВС