Курсанти і студенти Харківського національного університету внтрішніх справ взяли участь у черговому курсі з кібергігієни, розробленому Програмою підтримки ОБСЄ для майбутніх правоохоронців та рятувальників України. Захід відбувся за участі заступника начальника управління організації наукової діяльності та інновацій – начальника організаційно-наукового відділу Департаменту освіти, науки і спорту МВС України Максима Романова. Тренерами виступили науково-педагогічні працівники Харківського національного університету внутрішніх справ та Одеського державного університету внутрішніх справ.

Двадцять здобувачів освіти університетів системи МВС України із різних регіонів стали учасниками апробації нового курсу. Навчання охоплювало основи кібербезпеки, включно із правилами захисту персональних даних, описом найпоширеніших загроз та ризиків, що виникають у процесі використання електронної пошти, соціальних мереж та інших інструментів; безпекові поради щодо налаштування обладнання, у тому числі мобільних телефонів, та фізичні інструменти захисту інформаційних ресурсів.

За результатами тренінгу учасники підготували тематичні відеоролики з питань кібергігієни, а також отримали сертифікати про успішне набуття нових знань та засвоєння навичок у сфері кібергігієни.

ВЗГ ХНУВС