Одним із завдань проєкту програми Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» є створення стійких та інклюзивних екосистем соціальних інновацій у місцевих громадах, містах Європи та в неєвропейських країнах на Глобальному Півдні та Півночі. Для цього переможці інноваційних хакатонів і таборів 22 країн світу отримали можливість проходження інкубаційної програми лідерства та участі у міжнародній літній школі трьох країн: Латвії, Швейцарської Конфедерації та Королівстві Іспанія. Представники ХНУВС розробили методичне забезпечення та програму першого тижня літньої школи «Моделювання трансформаційного лідерства та гендерної рівності». Помічниця ректора з ґендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан провела воркшопи та презентації в перший тиждень міжнародної літньої школи. Теми занять були присвячені ключовим характеристикам ґендерних стереотипів і вирішенню проблеми недостатнього представництва жінок у прийнятті рішень.

Проректор, доктор юридичних наук, професор Михайло Бурдін презентував виконання третьої місії університету під час війни та подарував запрошеним спікеркам книгу «Світло в кожному з нас», зокрема депутатці парламенту Латвійської Республіки, членкині Парламентської групи із захисту інтересів жінок, доктору політичних наук Айві Віксні AIVA, Парламентському Секретарю Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки Гунде Рейре, директору Інституту економіки Латвійської академії наук, PhD, доценту Ніне Лінде.

Партнери проведення першого тижня літньої школи: Харківській національний університет внутрішніх справ, Інститут економіки Латвійської академії наук, GSMA (Асоціація «Спеціальна Група Мобільних технологій») та Університет Осло Метрополітен.

ВЗГ ХНУВС