Представники та представниці Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у тренінгу на тему «Застосування практики ЄСПЛ та положень національного законодавства у сфері протидії корупції», що відбувся у Києві.

До заходу долучилися: професорка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 докторка юридичних наук, професорка Олена Синявська; доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 кандидат юридичних наук, доцент Олександр Пабат; професор кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 кандидат юридичних наук, доцент Кирило Черевко. Тренінг відбувся за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Під час тренінгу були розкриті наступні теми: «Місце Європейського Суду з прав людини та роль Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у системі захисту прав людини»; «Міжнародні стандарти захисту викривачів»; «Директива Європейського Парламенту і Ради ЄС про захист осіб, які повідомляють про порушення законодавства ЄС»; «Огляд практики ЄСПЛ та національних судів щодо окремих аспектів розслідування та судового розгляду кримінальних правопорушень, пов’язаних із корупцією». Теоретична частина тренінгу була закріплена практичними кейсами.

Після завершення наукового заходу всі учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.

ВЗГ ХНУВС