Учасниця Школи наукового лідерства університету курсантка 3 курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Юлія Шелест взяла участь у програмі молодіжного обміну ВІДНОВА:UA, що проходила у смт. Маневичі Волинської області.

Програма реалізувалася за підтримки Міністерства молоді та спорту України державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та громадської організації «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» у межах проєктів ПРООН «Проєкт громадського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки міністерства закордонних справ Данії та уряду Японії.

Метою обміну стало залучення молоді до відновлення України через внесок у відбудову своєї держави, сприяння формуванню активної життєвої позиції та відповідальності за суспільно-політичні процеси, що відбуваютьося в країні. Не менш значима ідея програми – створення спільноти активних молодих людей із різних областей України.

Протягом п’яти днів учасники обміну облаштовували молодіжний простір у виділеному приміщенні Маневицької громади, пройшли майстер-клас з акторкою, поетесою, вокалісткою Волинського драматичного театру Дариною Гребенко. Проводилися лекції та інтерактивні ігри на тему «Громадська участь», відбулися дискусії щодо лідерства, українського контенту в музиці тощо.

Організатори підготували для учасників цікаву програму із переглядом фільму «Щедрик проти «русского міра»» та запросили на концерт волинського гурту «12 дітей». Протягом кожного учасники програми мали можливість ознайомитися з історичною, культурною та архітектурною спадщиною Волині. Вони відвідали Луцький замок, Луцьке підземелля, україно-польський музей Першої світової війни та місця поховань польських легіонів, що загинули у битві проти більшовиків під Костюхнівкою. Відбувся й виїзд на мальовничу природу Волині та сплав на байдарках по озеру Тростне.

Кожен учасник заходу отримав пам'ятні подарунки та сертифікат учасника.

ВЗГ ХНУВС