Курсанти 3 курсу факультету № 1 Кристина Коваль, факультету № 2 Максим Самойлов та Олександр Куриленко, факультету № 4 Валентина Хомич взяли участь у навчальному курсі для курсантів закладів вищої освіти системи МВС «Літня школа з розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми», у межах спільного проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України та Міністерства внутрішніх справ України. Захід був проведений у смт Славське Львівської області.

Під час навчання курсанти ознайомились із сучасними новітніми психологічними методиками допиту постраждалих осіб. Учасники відпрацьовували вміння та навички проведення обшуку та надання першої психологічної допомоги через реалізацію сценаріїв наближених до реальності, що моделювали випадки трудової та сексуальної експлуатації, зокрема стосовно неповнолітніх. Курсанти отримали необхідну методичну літературу для застосування засвоєних практик у протидії торгівлі людьми.

Тренерами виступили: координаторка роботи проєктів у сфері «Безпека людини» у Програмі підтримки проєктів ОБСЄ в Україні Лілія Грудко; координаторка напрямку із торгівлі людьми у Програмі підтримки проєктів ОБСЄ в Україні Надія Кондибіна; юрист, співзасновник ГО «Чистий лист, національний експерт з протидії торгівлі людьми Валентин Боровиков; завідувачка відділення актуалізації навчання та практичної підготовки Інституту підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України, кандидатка юридичних наук, доцентка Олександра Захарова; психолог, засновник ГО «Чистий лист», національний експерт з протидії торгівлі людьми Ігор Тридуб; експерт аналітичного відділу у Тренінговому центрі прокурорів України Олег Рикун; кандидат психологічних наук, гештальт-терапевт, гіпнотерапевт, психолог-консультант ОБСЄ, доцент Національного університету ім. Драгоманова і Університету фіскальної служби України Геннадій Мустафаєв.

Захід відбувся за підтримки ОБСЄ в межах проєкту «Посилення спроможності Національної поліції України у розслідуванні злочинів пов’язаних із торгівлею людьми, у тому числі вчинення із використанням кібертехнологій».

ВЗГ ХНУВС