Курсанти 2 курсу факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом доцентки кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірини Казанчук у межах викладання навчальної дисципліни «Адміністративне право» пройшли онлайн-курс «Академічна доброчесність в університеті» на відкритій платформі «ВУМ online». Курс розроблений НаУКМА-онлайн та ГО ЕлібУКР за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Важливою умовою успішного розвитку сучасної української вищої освіти є впровадження принципів академічної доброчесності в навчання, викладання та наукову діяльність. Мета навчального курсу – подальший розвиток культури академічної доброчесності в університеті, створення сприятливого, якісного й доброчесного освітнього середовища шляхом навчання і керівництва, а також запобігання проявам академічної недоброчесності в науково-дослідній діяльності здобувачів вищої освіти.

Під час навчального курсу учасники розглядали важливі питання: що таке академічна доброчесність, плагіат; як уникнути плагіату (академічне письмо); які пріоритетні напрями, окреслені в концепції академічної доброчесності у вищій освіті; якими є передумови створення доброчесного середовища в університеті (університетська автономія); як створити доброчесне середовище в закладі вищої освіти тощо. Курсанти, які успішно склали підсумкові тести з курсу, отримали відповідні сертифікати міжнародного зразка.

Після звершення навчання курсанти зробили висновок, що необхідно неухильно дотримуватись принципів Кодексу академічної доброчесності Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та Положення про академічну доброчесність в університеті.

ВЗГ ХНУВС