Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та команда представників університету взяли участь у роботі наукової конференції «Генеративний штучний інтелект та інші виклики для правоохоронних органів» у м. Париж, Франція. Конференція була організована в межах реалізації міжнародного дослідницького проєкту Горизонт 2020 «Взаємодія мережі розвідки й безпеки із суб’єктами промисловості та науки» (NOTIONES), учасником якого є Харківський національний університет внутрішніх справ.

Представники ХНУВС розглянули проблеми, з якими можуть зіткнутися правоохоронні органи Європи найближчим часом. Особливу увагу було приділено викликам та технологічним інструментам для виявлення дезінформації та відслідковування обігу криптовалюти.

Представники ХНУВС в рамках проєкту NOTIONES здійснюють оцінку інформаційного забезпечення правоохоронних органів, розробку рекомендацій щодо захисту від злому в операційних системах, браузерах, додатках та окремих програмних продуктах тощо; розповсюджують досвід міжнародного співробітництва правоохоронних органів у галузі інформаційних технологій, захисту даних та боротьби з кіберзлочинністю; беруть участь у розробці проєктів нормативно-правових актів, що регулюють означену сферу; проводять прикладні дослідження з організації навчального процесу в закладах вищої освіти.

Отримані під час конференції знання будуть використані в освітньому процесі в Харківському національному університеті внутрішніх справ як у навчанні курсантів, так і слухачів Інституту післядипломної освіти, факультету заочного навчання, а також у науковій діяльності здобувачів вищої освіти та науково-педагогічного складу ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС