Здобувачі вищої освіти та працівники Харківського національного університету внутрішніх справ прослухали онлайн-лекцію професора права Університету Бригама Янг (Прово, штат Юта) Еріка Дженсена за темою «Право війни» (Law of War).

Професор Дженсен є експертом із права збройних конфліктів, міжнародного публічного права, права національної безпеки та кібервійни. Зокрема, Ерік Дженсен є директором LLM програми в своєму університеті. Ця програма розроблена спеціально для юристів за межами США, які мають намір одержати ступінь магістра права, щоб отримати досвід у певному секторі, для кар’єрного зростання та створення професійної мережі. 

Під час заходу були розглянуті наступні теми: головна роль та транспарентність політично-економічних санкцій, які були введені або перебувають на стадії розробки; питання зміни членів Ради Безпеки ООН заради прозорості прийняття рішень, які мають вплив на майбутнє України; нейтральна позиція країн всього світу, які надають гуманітарну допомогу Україні у період війни; безпека в мережі інтернет; роль приватних і державних органів безпеки та оборони України у воєнний період.

Наприкінці лекції професор Дженсен відповів на запитання учасників заходу.

ВЗГ ХНУВС