Із початком повномасштабного вторгнення росії, українці не залишилися сам-на-сам зі своєю бідою. Багато країн, волонтерських організацій допомагають нашій державі та громадянам за різними напрямами. Клінічною фундацією Фортуна штату Алабама, США придбано необхідні лікарські засоби для працівників Харківського національного університету внутрішніх справ, членів їх сімей, ветеранів.

Ця допомога стала вчасною і рятівною для родин наших колег. Для сім'ї одного із співробітників університету було куплено медикаменти сину – інваліду 2 групи та його батькам, які страждають від артеріальної гіпертензії. Надана допомога і батькові працівника університету, який нещодавно переніс інфаркт міокарду. Передано ліки співробітниці, яка лікується від бронхіальної астми. Родині з дитиною, якій необхідні щомісячні ін'єкції препарату, що коштує в еквіваленті близько тисячі доларів, було передано кілька доз ліків на найближчий час.

Суттєвою підтримкою стала допомога і для сімʼї однієї із працівниць університету, дитина якої хворіє на алергію, і подружжю, що є інсулінозалежним та потребує комплексного лікування від супутніх захворювань. Окрім хвороб, лікування яких завжди потребує значних коштів, є родини, що залишилися без власного житла в результаті бомбардувань. І такі приклади не поодинокі. Більше того, вони, на жаль, виявилися типовими. Люди вимушені на постійній основі витрачати істотні суми на лікування тривалих хвороб, тяжких хронічних захворювань, постінфарктних і постінсультних станів, онкології тощо. Вони також отримали допомогу, яка для них була вчасною і важливою, а у багатьох випадках – життєво необхідною.

Керівництво університету, працівники закладу вищої освіти вдячні громадянам США та керівництву Клінічної фундації Фортуна, які не залишилися байдужими і простягнули руку допомоги у складний для нас, українців, час. Разом можна подолати будь-яку біду. Ми переможемо!

ВЗГ ХНУВС