Темою чергової кураторської години, яку провели співробітники відділу соціально-гуманітарної роботи для курсантів факультетів №№ 1-4, стало обговорення сутності поняття «патріотизм». Сьогодні воно має не лише глибокий зміст, а й мотиваційну складову.

Українці мають різне походження, але вони стали політичною нацією, коли державна мова, традиції та культура, інші елементи самоідентифікації лише підкріплюють і єднають заради спільної мрії.

Статтею 20 Конституції України визначено, що державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України, що для кожного патріота є частиною власної свідомості, історії народу.

Історія свідчить, що українці в усі часи були патріотами. Про це розповідають історичні пісні й думи, художня література. Прикладом самовідданого служіння рідній землі є, наприклад, Ярослав Мудрий, справжні патріоти Залізняк, Гонта, Кривоніс, Дорошенко, Богдан Хмельницький, Леся Українка, Тарас Шевченко, Михайло Грушевський, Василь Стус, Іван Пулюй, наша сучасниця Ліна Костенко.

І сьогодні справжні патріоти України це – цивільні й військові, працівники ДСНС і медики, волонтери і поліцейські… Нам є з кого брати приклад.

ВЗГ ХНУВС