Факультативне заняття, яке провів працівник відділу соціально-гуманітарної роботи Андрій Прохоров, пройшло за участі курсантів, студентів, слухачів магістратури, аспірантури та ад'юнктури.

Андрій Прохоров розповів про понад сторічну історію відколи розпочалася підготовка охоронців правопорядку на харківській землі. За цей час пройдено довгий і непростий шлях становлення та розвитку освітнього закладу. І всі надбання, весь величезний, унікальний досвід, накопичений не одним поколінням правоохоронців, стали передумовою, базовим підґрунтям для створення першого в Україні відомчого закладу вищої освіти, здатного якісно готувати фахівців нової формації для правоохоронної системи України, – Харківського національного університету внутрішніх справ.

Андрій Прохоров розповів про знаних і відомих людей, які у різні часи очолювали університет, присвятили своє життя розвитку вітчизняної науки та продовжують збагачувати українську правову доктрину новими прогресивними ідеями.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що проведене заняття на тему «Становлення наукової діяльності у Харківському національному університеті внутрішніх справ» спрямоване на формування у здобувачів освіти комплексного уявлення про традиції, які склалися в університеті протягом десятиліть, про основи наукової діяльності, що стануть підґрунтям для побудови власного успішного шляху в обраній професії й життєвому становленні.

ВЗГ ХНУВС