Курсанти факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ, які навчаються за спеціальностями «Право» та «Правоохоронна діяльність», продовжують опановувати майбутню професію, беручи активну участь у діяльності відділення Юридичної клініки ХНУВС у м. Вінниця. До роботи клініки залучено понад 20 науково-педагогічних працівників кафедр університету, ад’юнктів і курсантів.

Черговий прийом громадян із надання правових консультацій жителям вінницької громади провів професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Михайло Грібов. Він залучив курсантів факультету № 2 до спілкування з громадянами та самостійного розв'язання їхніх правових проблем. Під час таких заходів курсанти-клініцисти відпрацьовують конкретні ситуації засвоєного теоретичного матеріалу з правових дисциплін.

За час діяльності відділення Юридичній клініці Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Вінниця проведено десятки консультацій з правових питань. Консультанти клініки надають правову допомогу з питань у сфері трудового, кримінального, цивільного, адміністративного та земельного права тощо. Проведені консультації з питань роз’яснення положень чинного ККУ та КПК, забезпечення пенсійних виплат, роз’яснення прав та обов’язків осіб щодо пенсійного забезпечення, затвердження виготовлення проєктів землеустрою для особистого селянського господарства в межах та за межами населених пунктів, порядок передачі земельних ділянок, реалізація права громадян на соціальне забезпечення та оформлення субсидії, регулювання права на власність, роз’яснення положень спадкування за законом, порядок продажу об’єктів нерухомого майна, правові аспекти процедури розлучення, всиновлення та інші.

Прийоми громадян консультантами відділення Юридичної клініки ХНУВС проводяться щовівторка та щочетверга з 14.00 до 17.00 год. протягом навчальних семестрів за адресою: м. Вінниця, вулиця Соборна, 72, поверх 3, кім. 313.

В онлайн-форматі можна записатися на прийом та отримати консультацію: м. Харків – email: [email protected]; м. Вінниця – email: [email protected]; м. Суми – email: [email protected]; м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області – email: [email protected].

ВЗГ ХНУВС