Відповідно до графіку освітнього процесу курсанти випускних курсів факультету № 2 складають підсумкову атестацію, під час якої демонструють рівень сформованих професійних компетенцій, практичних вмінь і навичок проведення оперативно-розшукових заходів, поліцейської та адміністративно-юрисдикційної діяльності, процесу досудового розслідування тощо.

За період навчання в Харківському національному університеті внутрішніх справ здобувачі освіти виконали зміст освітньо-професійних програм із «Права» та «Правоохоронної діяльності». Майбутні слідчі, працівники підрозділів кримінальної поліції та інших оперативних служб демонструють екзаменаційним комісіям, до складу яких входять керівники та практичні працівники підрозділів ГУНП у Вінницькій області, набуті теоретичні знання та практичні компетенції з теорії держави та права, кримінального права та процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності.

Під час стажування на посадах курсанти-випускники брали участь в розкритті та розслідуванні злочинів, охороні публічної безпеки та порядку, допомагали евакуювати громадян із небезпечних районів і надавали гуманітарну допомогу. Згідно з результатами перевірок та висновків керівників стажування, курсанти 3-4 курсів виявили себе як висококомпетентні, професійно та психологічно підготовлені фахівці, адже багато випускників стажувалися у регіонах, безпосередньо наближених до військових дій.

Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 2 Сергій Гіренко зазначив, що курсанти-випускники пройшли повну програму освітньої підготовки, більша частина якої припала на час воєнного стану в країні. Відмінністю підготовки курсантів сьогодні є значна практична складова, вміння фіксувати та розкривати злочини, скоєні в умовах воєнних дій. На підсумкових іспитах випускники демонструють впевненість, стійкі знання та професійні вміння, які, безумовно, стануть їм у нагоді під час служби у лавах Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС