Психологиня відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП у Вінницькій області, капітан поліції Олександра Пономаренко та доцентка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Вікторія Доценко провели бінарне заняття для курсантів 3 курсу факультету № 3 з дисципліни «Психологічний супровід сім’ї» на тему «Психологічний супровід сімей правоохоронців, які брали участь у бойових діях та ліквідації наслідків війни».

Соціально-психологічна адаптація і реабілітація правоохоронців після їх участі в бойових діях, а також психологічна підтримка їхніх сімей є нагальним питанням сьогодення. Разом із бойовим досвідом правоохоронці отримують фізичні й психологічні травми, через що, згодом можуть страждати на психічні розлади та мати труднощі після повернення до цивільного життя.

Курсанти отримали наукове пояснення переживань людини, яка була на війні, і розібрали практичні кейси щодо особливостей психологічного супроводу правоохоронців після участі в бойових діях та надання психологічної підтримки членам їхніх родин. Олександра Пономаренко пояснила, що під час спілкування з ветеранами, важливо проявляти повагу і терпіння, ретельно підбирати слова і толерантно підходити до складних тем, щоб не принизити гідність людини.

ВЗГ ХНУВС