Для студентів 1 курсу спеціальності «Право» проведено виїзне бінарне семінарське заняття за темою «Конституційний статус об’єднань громадян в Україні» на базі Хабу соціально-правової допомоги «ЄПоміч», що працює за підтримки Данської ради у справах біженців і Громадської організації «Інноваційні соціальні рішення».

Майбутні юристи наочно ознайомилися з діяльністю громадських об’єднань, їхньою роллю в розвитку громадянського суспільства України. Кандидатка педагогічних наук, кейс-менеджерка хабу Ірина Пархоменко розповіла про специфіку та методи роботи в громадському секторі та наголосила на важливій місії громадських організацій. Вона зазначила, що вони сприяють реалізації прав людини через надання конкретних послуг населенню в різних сферах, сприяють встановленню позитивних суспільних зв'язків між різними групами населення, державними, муніципальними і суспільними структурами.

Викладачка дисципліни «Конституційне право», кандидатка історичних наук, доцентка Леся Гончаренко зазначила, що громадські об’єднання – це реальні можливості для реалізації найсміливіших, креативних ідей, пошуку нових друзів, особистісного та професійного розвитку, а також це чудовий інструмент розвитку як своєї громади, так і всієї країни. Студенти продуктивно поспілкувалися та окреслили нові горизонти для своїх активностей та саморозвитку, що неодмінно принесе результати в майбутньому.

Сумська філія ХНУВС