Начальник сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 4 Луцівківського районного управління поліції в Київській області, старший лейтенант поліції Володимир Федоренко та доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ольга Кириченко провели бінарне заняття для курсантів 1 курсу факультету № 3 з навчальної дисципліни «Кваліфікація адміністративних правопорушень у превентивній діяльності поіції» на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення».

Практичний працівник ознайомив курсантів з основними негативними чинниками, які сприяють учиненню адміністративних правопорушень, висвітлив основні засади запобігання правопорушенням і формування правової свідомості громадян. Володимир Федоренко також проаналізував особливості притягнення до адміністративної відповідальності на підставі адміністративно-процесуальних норм окремих статей КУпАП, сформулював обставини, які унеможливлюють адміністративну відповідальність, проаналізував умови й випадки складання протоколу про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 258 КУпАП.

Володимир Федоренко звернув увагу здобувачів вищої освіти і на умови складання постанови про адміністративне правопорушення, виокремив типові помилки, яких припускаються поліцейські під час її написання, що є підставою для скасування такої постанови в судах загальної юрисдикції.

ВЗГ ХНУВС