У  Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України». У конференції взяли участь представники іноземних держав – Канади, Італії, Азербайджану, а також Консультативної місії ЄС, наукових установ, вищих навчальних закладів системи МВС України, практичних підрозділів головних управлінь Національної поліції України в областях, курсанти вищих навчальних закладів.

Відкрив конференцію ректор Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він зазначив, що питання, пов’язані з реформуванням органів внутрішніх справ України, надзвичайно важливі не тільки для нашої держави, але й для світу в цілому, про що свідчить присутність у залі колег із далекого зарубіжжя. Найкращим фундаментом для впровадження новацій є освітній процес і тому ректорат університету та весь особовий склад докладають усіх зусиль, щоб створити належні умови для навчання та виховання майбутніх працівників Національної поліції України. «Сьогодні колектив університету активно працює над реалізацією затвердженої Міністром внутрішніх справ України Концепцією реформування освіти, – зазначив Валерій Сокуренко під час виступу. – Ця Концепція – результат глибокого аналізу помилок, допущених в ході створення Національної поліції. Вона спрямована на те, щоб спираючись на світовий досвід, виключити неприємні наслідки поспішної та відірваної від потреб практики підготовки поліцейських. Вони повинні ґрунтовно засвоїти необхідні навички та стати надійними захисниками людей, ефективно дбаючи при цьому і  про власну безпеку». Валерій Сокуренко побажав учасникам конференції творчого натхнення для плідної роботи і висловив упевненість, що напрацювання конференції будуть використані під час підготовки та навчання поліцейських, підвищать їх професійний рівень задля виконання головної мети – служити людям та захищати їх.

За матеріалами виступів учасників конференції було видано збірник наукових праць, який отримали всі учасники наукового заходу.

 

ВЗГ ХНУВС