Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидатка філософських наук Тетяна Пономаренко взяла участь у міжнародній науковій конференції «Філософія Канта і виклики сучасності», присвяченій 300-річчю з дня народження Імануеля Канта, що відбулася за сприяння МОН України, Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України, Кантівського товариства в Україні та Малої академій наук України.

Теми, розглянуті на конференції, стосувалися як системи поглядів Імануеля Канта, так і застосування методології дослідження сучасних подій у світі та Україні: «Практична філософія Канта і сучасна етика відповідальності», «Етика миру і війни», «Імануель Кант у культурному й освітньому просторі Слобожанщини ХІХ ст.», «Кантова концепція вічного миру крізь призму російсько-української війни та фактору зіткнення цивілізацій», «Філософія Канта і війна рф проти України: контекст взаємозвʼязку «людина – релігія – суспільство – право»» тощо.

Здобуті знання будуть упроваджені в освітній процес під час викладання курсів «Філософія», «Соціологія», «Логіка», адже науковий доробок видатного мислителя, представника німецької класичної філософії для зазначених дисциплін має неоціненне значення, особливо в умовах воєнного сьогодення.

Сумська філія ХНУВС