Представниці команди «Рівні Можливості» ХНУВС: помічниця ректора з гендерних питань кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан, кандидатка соціологічних наук, доцентка Наталія Бобро, фахівчиня відділу міжнародного співробітництва Надія Сергієнко взяли участь у щомісячному засіданні Коаліції «Харківщина 1325».

Учасникам/-цям Коаліції «Харківщина 1325» було презентовано Результати моніторингу виконання Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій на виконання Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

Проведення нещодавнього соціологічного опитування серед жінок-представниць сектору безпеки і оборони, яке стало частиною презентації, координувала доцентка кафедри соціально-економічних дисциплін Наталія Бобро. Дослідження проводилося з метою виявлення існуючих прогалин у врахуванні потреб зазначеної категорії жінок у системі праці. На основі опитування були розроблені рекомендації та заходи для подальшої імплементації в частині врахування потреб жінок-офіцерок закладів освіти сектору безпеки і оборони Харківської області.

Засідання в онлайн форматі традиційно відбувалось за участі представників і представниць закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони, політичних кіл, благодійних фондів і громадських організацій за модерації координаторок і менеджерок Центру гендерної культури. Члени та членкині Коаліції також обговорили низку поточних питань, зокрема щодо доступності «Безпечних жіночих просторів» у Харківській області.

ВЗГ ХНУВС