Завідувачка підготовчого відділення факультету № 6 ХНУВС, доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Оксана Малютіна взяла участь у V Всеукраїнській міжгалузевій науково-практичній онлайн-конференції «Національна наука і освіта в умовах війни РФ проти України та сучасних цивілізаційних викликів» у межах ХV Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти–2024». На секції «Наука і освіта в умовах війни» Оксана Малютіна представила доповідь «Наскрізний зв’язок історії та сучасності: Українська національна революція 1917–1921 рр.».

Під час конференції було розглянуто такі теми: наука і освіта в умовах війни РФ проти України; освіта України в сучасних цивілізаційних викликах; соціально-психологічні аспекти розвитку українського соціуму під час війни; обдарованість і лідерство: ідентифікація і місія.

Організаторами заходу виступили: Національна академія наук України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут філософії імені Г. С. Сковороди, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса, Інститут всесвітньої історії, Інститут соціальної та політичної психології, Інститут обдарованої дитини, Всеукраїнська газета «Освіта і суспільство».

За результатами роботи конференції видано збірник публікацій, а учасники змогли отримати сертифікат підвищення кваліфікації (51 год., 1.7 кредиту ЄКТС).

ВЗГ ХНУВС