Завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін, доцентка Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна провела кураторську бесіду для студентів спеціальності «Право» на тему «Мінна безпека Сумщини як прифронтової території: практичні поради щодо збереження життя, підтримки психічного і фізичного здоров’я в умовах воєнного стану». Вона зосередила увагу першокурсників на необхідності розуміння механізмів організаційно-правового забезпечення безпеки в Україні, як члена міжнародної спільноти в умовах сучасних викликів і загроз.

Кураторка ознайомила присутніх з історією розвитку НАТО, зупинившись на сучасному етапі партнерських взаємовідносин з Україною, та напрямах допомоги країн-членів НАТО у розмінуванні українських земель, зокрема Сумщини. Така необхідність виникла у зв’язку із забрудненням боєприпасами території області внаслідок військових дій у період з 24 лютого 2022 року до сьогодні.

Учасники заходу також розглянули інформаційні матеріали з основними видами боєприпасів, правила поводження у випадку їх виявлення для збереження власного життя та інших осіб.

В умовах війни обговорення тем про механізми глобальної і особистої безпеки сприяє підвищенню обізнаності здобувачів освіти з питань формування і впровадження алгоритмів безпечної поведінки, активізації критичного мислення, відповідальності за власні вчинки і дотримання правил і принципів безпеки життєдіяльності.

Сумська філія ХНУВС