Нове видання публікації Ради Європи «Протидія насильству стосовно жінок та домашньому насильству: практичний посібник для поліцейських» опубліковане у відповідь на наявні виклики війни в Україні, а також нещодавні важливі зміни в українському законодавстві щодо протидії ґендерно зумовленому насильству (ҐЗН) стосовно жінок.

Публікація містить вичерпні рекомендації для Національної поліції України щодо реагування на випадки насильства стосовно жінок та домашнього насильства відповідно до міжнародних стандартів і перспективних практик країн-членів Ради Європи. У ньому також представлено широкий спектр корисної інформації, зокрема оцінювання потенційних ризиків для постраждалих від насильства стосовно жінок, особливості опитування дітей-постраждалих та свідків домашнього насильства, актуальні контакти гарячих ліній та установ, де постраждалі від домашнього насильства можуть отримати фізичну, психологічну підтримку та правову допомогу тощо.

Посібник можна завантажити за посиланням: https://univd.edu.ua/uk/post/1556.

Для усіх зацікавлених в участі у міжнародних заходах, нагадуємо про можливість ознайомитися з відповідною інформацією на вкладинці «Міжнародне співробітництво – Оголошення» на сайті ХНУВС за посиланням: https://univd.edu.ua/uk/posts.

ВЗГ ХНУВС