Для студентів першого курсу, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність», доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Микола Голуб спільно зі старшим інспектором відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції, капітаном поліції Артемом Лихомановим провів лекційне бінарне заняття з навчальної дисципліни «Поліцейська діяльність» за темою «Організація діяльності патрульної поліції. Досвід роботи патрульної поліції Харківської області в умовах воєнного стану».

Артем Лихоманов розповів про організацію діяльності патрульної поліції, її основні завдання та функції, організацію служби цих підрозділів у Харківській області, про їхню взаємодію з територіальними підрозділами Головного управління Національної поліції. Він окреслив правові підстави діяльності патрульної поліції, обов'язки патрульних, ознайомив із кадровими вимогами, правовими засадами застосування заходів примусу. Поліцейський акцентував увагу студентів на особливостях виконання службових завдань патрульною поліцією в умовах воєнного стану, зокрема і на деокупованих територіях.

Слухачі дізналися про вимоги щодо фіксації підрозділами патрульної поліції фактів порушень правил дорожнього руху, нормативно-правову базу, що регламентує питання здійснення контролю за безпекою дорожнього руху, про оформлення процесуальних документів та розгляд справ про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та їхні особливості, підвідомчість справ про адміністративні правопорушення у цій сфері, порядок реагування на порушення, зафіксовані в автоматичному режимі

Участь практичних працівників патрульної поліції в освітньому процесі дає можливість слухачам більш глибоко засвоювати теоретичні положення запропонованої теми.

ВЗГ ХНУВС