Під час викладання навчальної дисципліни «Кримінальний процес» науково-педагогічні працівники кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 проводять практичні заняття у формі поліцейського квесту за темою «Слідчі (розшукові) дії».

Зокрема, на занятті між курсантами розподіляються ролі учасників слідчої (розшукової) дії, відповідно до яких за запропонованою фабулою (змодельованою ситуацією) курсанти опрацьовують питання щодо порядку допиту, пред’явлення для впізнання, слідчого експерименту тощо. Також під час проведення обшуку здобувачі освіти вивчають його порядок, працюють над відео-кейсами, аналізують помилкові дії слідчого та визначають алгоритм правильних дій. За наданою фабулою курсанти також проводять обшук житла на предмет знаходження наркотичних засобів.

Квестові заняття допомагають курсантам засвоїти алгоритм дій слідчого під час проведення слідчих (розшукових) дій та порядок їх процесуального оформлення, опанувати навички, які у подальшому використовуватимуть у слідчій діяльності.

ВЗГ ХНУВС