Доцент кафедри теорії та історії держави і права Віктор Лазарєв та боєць добровольчого батальйону «Фрайкор» провели для курсантів першого курсу факультетів № 1 та № 4 бінарне заняття з дисципліни «Теорія держави та права» на тему «Правова свідомість і правова культура».

Під час заняття було розглянуто поняття та основні риси правової свідомості; сутність та основні риси правової культури; напрями, засоби та форми подолання деформації правосвідомості в Україні. У своєму виступі боєць добровольчого батальйону зазначив, що на поліцейських у воєнний час покладено дуже важливе завдання: не лише забезпечення правопорядку у державі, а й збройне протистояння агресору. Важливими складовими забезпечення правопорядку, на його думку, виступають: правова свідомість і правова культура населення, що обумовлюють поступальний розвиток української держави. Саме тому, майбутній правоохоронець має набувати необхідних знань, бути професіоналом своєї справи, свідомим громадянином своєї держави.

Наприкінці, Віктор Лазарєв підвів підсумки, зазначивши, що суспільна правосвідомість є підґрунтям не лише у формуванні громадського запиту щодо якості парламентаризму та належної правової культури можновладців, а й необхідною основою підвищення ефективності діяльності правоохоронної та судової систем, особливо в умовах запровадження режиму воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС