Курсант 3 курсу факультету №2 Харківського національного університету внутрішніх справ рядовий поліціі Олег Рижов спільно з оперативниками поліції Харківщини затримали двох чоловіків, які спеціалізувалися на квартирних крадіжках.

Завдяки отриманій оперативній інформації правоохоронці вийшли на слід зловмисників, які проникали до помешкань громадян і викрадали цінні речі та гроші. До того ж злодії раніше вже «засвітилися» у соціальних мережах, де небайдужі харків'яни, розмістили відео підозрілих осіб, які потрапили на камери відеоспостереження. 

Рядовий поліціі Олег Рижов разом із працівниками Управління карного розшуку обласного главку та оперативниками відділення поліції №2 Харківського райуправління №1 провели комплекс оперативно-розшукових заходів. В одному з селищ Харківського району увагу оперативників привернули двоє чоловіків, які вийшли з під’їзду будинку з пакетами в руках. При цьому вони постійно озиралися та намагалися приховати обличчя. Коли поліцейські наблизилися до підозрілих осіб, ті кинулися тікати, але відразу були затримані. При собі вони мали набір відмичок і речі, походження яких не могли пояснити.

Поліцейські оперативно встановили особи крадіїв. Ними виявилися 30-річний харків’янин та 31-річний житель області, які раніше вже притягалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Зловмисників було затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Пишаємось, що у Харківському національному університеті внутрішніх справ навчаються справжні поліцейські, які здатні вміло та професійно застосовувати набуті теоретичні знання на практиці. У курсанта Олега Рижова це перший досвід затримання злочинців, який стане корисним для роботи в майбутньому, адже невдовзі випускники ХНУВС поповнять практичні підрозділи Національної поліції України. Так тримати!

ВЗГ ХНУВС