З нагоди Дня пам'яті Героїв Крут у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося шикування особового складу.

Уже багато років поспіль наша країна вшановує пам'ять студентів та гімназистів, які 29 січня 1918 року полягли у нерівному бою з Червоною армією Радянської Росії біля залізничної станції Крути, захищаючи незалежність України. Ця битва стала символом нескореності та незламності духу нашого народу. Історія повторюється. Сьогодні, як і 105 років тому, Росія намагається знищити Україну як державу. І знову на захисті нашої свободи стоять найкращі сини і доньки. Звертаючись до присутніх, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко наголосив, що приклади самопожертви й мужності наші воїни демонструють щодня, відбиваючи ворога на найгарячіших ділянках фронту - Донецькому, Луганському, Харківському напрямках. “Тисячі отримують важкі поранення, стають інвалідами, але відступати нам нікуди, бо, якщо відступимо, нас знищать. Тому головним завданням сьогодні для всіх нас є сумлінна служба і навчання, щоб вміти дати гідну відсіч злочинним російським військам”, - зазначив ректор.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам`ять керівництва МВС України - міністра Дениса Монастирського, його першого заступника Євгенія Єніна, Державного секретаря МВС Юрія Лубковича, їх колег, пілотів, які, виконуючи службові обов'язки, загинули в авіатрощі.

Завжди будемо пам'ятати героїв, що покладають на алтар свободи й незалежності найдорожче - свої здоров'я та життя. Вічна слава усім захисникам і захисницям, які боронять рідну землю від ворога, відстоюють право України бути вільною і самостійною державою.

ВЗГ ХНУВС