На початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в авіатрощі в Броварах – Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгенія Єніна, Державного секретаря МВС Юрія Лубковича, заступницю керівника Патронатної служби МВС Тетяну Шутяк, начальника управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковника поліції Михайла Павлушка, старшого оперуповноваженого в ОВС 4-го відділу УЗЗ ДВБ НП України Андрія Марінченка, провідного інспектора Департаменту комунікації МВС Миколи Анацького, командира повітряного судна – інструктора авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександра Василенка, пілота авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтина Коваленка, бортового механіка авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщика служби цивільного захисту Івана Касьянова. Вони, як й інші українські воїни, віддали свої життя за Україну – вільну, незалежну й соборну.
До річниці проголошення Злуки українських земель в єдину самостійну державу від імені ректора вишу Валерія Сокуренка до працівників і курсантів звернулися проректори університету Михайло Бурдін та Анатолій Клочко.
Проректор Анатолій Клочко зазначив: «Україна сьогодні, як і століття тому, мужньо долає важкі випробування, захищаючи свою територіальну цілісність і незалежність. У цей непростий день, коли ми відзначаємо річницю Соборності України, і запалюємо свічки пам’яті загиблим, ми повинні бути сильними та згуртованими більше, ніж будь-коли. Своїм добросовісним навчанням, відданою службою та щоденною працею ми доводимо свою єдність, незламність духу та любов до рідної Батьківщини. Разом вистоємо та переможемо!».
Заходи відбулися одночасно на всіх локаціях університету – на Харківщині, Вінничині, Хмельниччині, Сумщині та Полтавщині. Курсанти поклали квіти до пам`ятників Героям-визволителям України.

ВЗГ ХНУВС