З нагоди відзначення в Україні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС для здобувачів вищої освіти ХНУВС було організовано та проведено онлайн відеолекторій.
На початку заходу хвилиною мовчання було вшановано пам’ять тих, хто віддав своє життя заради майбутнього.
Зі вступним словом до учасників звернувся проректор університету Анатолій Клочко. Він відзначив важливість здійсненого подвигу героями-ліквідаторами, серед яких були працівники органів внутрішніх справ.
Фахівець відділення дозвілля Андрій Прохоров нагадав основні події та наслідки техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС. Курсанти ознайомилися з музейними фотоматеріалами про працівників ХНУВС, які в минулому долучилися до лав ліквідаторів ядерного лиха.
У заході також взяла участь головна наукова співробітниця Науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Тетяна Матюшкова. Вона провела ознайомчу лекцію щодо реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Покращення стану захищеності та реагування стосовно джерел іонізуючого випромінювання в Україні», реципієнтом якого виступає Харківський національний університет внутрішніх справ. Учасників ознайомили з пілотним проєктом навчального курсу з реагування поліції на протиправні дії щодо джерел іонізуючого випромінювання під час їх використання, зберігання або транспортування, поняттям джерел іонізуючого випромінювання, їхніми видами та маркуванням. Особливу увагу Тетяна Матюшкова звернула на загрози, пов’язані з джерелами іонізуючого випромінювання, радіаційну небезпеку для сил реагування та заходи безпеки поліцейських при реагуванні на протиправні дії щодо джерел іонізуючого випромінювання під час їх використання, зберігання або транспортування.
Виступи супроводжувалися показом ілюстративних матеріалів.

ВЗГ ХНУВС